Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

ФЗВ: запитання поціновувачам томатного соку :)

Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)
LAR

LAR, якщо раптом руки дойдуть до цього , дайте знать, як воно в порівнянні з Мрією , ок?  Бо до бошевської також таке є

Ок.
   
а.. ти ж не в курсі - о-ел-ікс це барахолка, на пром.уа - практично все нове.
То все нулячі апарати.

Дякую
   
Отаку https://bt.rozetka.com.ua/belomo_svshpp_302/p11509929/#tab=all

Краще буде не використовувати той важіль для очищення жмиху на ходу, а спиняти машинку, знімати кришку і ножом чистити, вдягати знов кришку. Так кожних 3 килограми для помідорів, кожних 2 килограми дл яблук. Не думаю що є щось краще.

Подумав про консистенцію соку, може цією відцентровою буде давати іншу консистенцію, як дає шнекова. Тут я не знаю, рішайте самі.

Останнє редагування: 6 серпня 2018 00:44:42 від хутір
   
А,  ещё купила зельмеровскую мясорубку,  так там  тоже есть шнековая насадка,  но ещё её в деле не пробовала.

Сьогодні саме таким чином і робив томатний сік. Років з пять тому робив шнековою соковижималкою. Можливо, той був чистіший, але зельмеровський варіант влаштовує повністю.
   
Сьогодні саме таким чином і робив томатний сік. Років з пять тому робив шнековою соковижималкою. Можливо, той був чистіший, але зельмеровський варіант влаштовує повністю.

А можна , пліз, лінк на цю вашу модель в інтернеті?
   
Отаку https://bt.rozetka.com.ua/belomo_svshpp_302/p11509929/#tab=all

Краще буде не використовувати той важіль для очищення жмиху на ходу, а спиняти машинку, знімати кришку і ножом чистити, вдягати знов кришку. Так кожних 3 килограми для помідорів, кожних 2 килограми дл яблук. Не думаю що є щось краще.

Подумав про консистенцію соку, може цією відцентровою буде давати іншу консистенцію, як дає шнекова. Тут я не знаю, рішайте самі.

Дякую...  почитаю поки , може ще хтось щось порадить
   
А можна , пліз, лінк на цю вашу модель в інтернеті?

Точну модель зможу написати тільки завтра ввечері, але тут головне не сама модель мясорубки, а саме насадка. Пишуть, що підходить до всіх мясорубок зельмер https://rozetka.com.ua/ua/zelmer--986.9000/p250965/?gclid=CjwKCAjwwJrbBRAoEiwAGA1B_XMtuuKfGRvOsUc_2I_0lJEj2-fB-agQYy4cf44QL4Ho7x7dSlE2XBoCCaMQAvD_BwE
І ще, бажано жмих другий раз прокрутити, бо залишається ще трохи соку.


Останнє редагування: 6 серпня 2018 00:48:17 від Гордій
   
Точну модель зможу написати тільки завтра ввечері, але тут головне не сама модель мясорубки, а саме насадка. Пишуть, що підходить до всіх мясорубок зельмер https://rozetka.com.ua/ua/zelmer--986.9000/p250965/?gclid=CjwKCAjwwJrbBRAoEiwAGA1B_XMtuuKfGRvOsUc_2I_0lJEj2-fB-agQYy4cf44QL4Ho7x7dSlE2XBoCCaMQAvD_BwE

Добре, дякую... буду чекати  :)
   
https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/myasorybki_zelmer_zmm1283lua--mm1200-83-lime.html?gclid=CjwKCAjwwJrbBRAoEiwAGA1B_RhQ3fWvRpkesIgHi5OkSO8pT9OLjO4T7MiA9PSZ8MgVdHEhpm67eBoCBhIQAvD_BwE

Ага, дякую....  ну такий же  принцип, як і бошівська....     Але хто його зна, як воно с процесі...
LAR,  з Вашооо дозволу, буду чекати на Ваш відгук на порівняння шнекової і зельмерівської  :)


   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)
LAR

Ага, дякую....  ну такий же  принцип, як і бошівська....     Але хто його зна, як воно с процесі...
LAR,  з Вашооо дозволу, буду чекати на Ваш відгук на порівняння шнекової і зельмерівської  :)

Хорошо,  попробую уже самой стало интересно)))
   
Розказую: помідори обдаєш окропом, знімаєш шкірку (після окропу то зовсім просто), вирізаєш то місце що кріпилось до гілки і розрізати на двоє-четверо. В велику каструлю і на вогонь на пару хвилин. Потім ручним блендером лупиш то на пюре і на сито. В каструлю, закипіло пару хвилин і в банки, при бажанні трохи солі. Так довго і трохи марудно. Але жодної шкірки і жодного зернятка. І на смак як "в дитинстві".... А і помідори мають бути добре стиглі і не "сливки"...
   
Розказую: помідори обдаєш окропом, знімаєш шкірку (після окропу то зовсім просто), вирізаєш то місце що кріпилось до гілки і розрізати на двоє-четверо. В велику каструлю і на вогонь на пару хвилин. Потім ручним блендером лупиш то на пюре і на сито. В каструлю, закипіло пару хвилин і в банки, при бажанні трохи солі. Так довго і трохи марудно. Але жодної шкірки і жодного зернятка. І на смак як "в дитинстві".... А і помідори мають бути добре стиглі і не "сливки"...

Метод трохи схожий на німецький, вони для цього таке сито використовують
https://goo.gl/images/8V6HtP

Дякую,  але моїм батькам думаю шнекова соковижималка  звичніше буде:    порізав томати, пропустив через соковижималку, проварив, закатав  :)
   
Хорошо,  попробую уже самой стало интересно)))

 :)
Буду чекати..
Всім дякую і на добраніч!
   
Отримую густющий сок без шкірок і кісточок:
1  зрілі помідори ріжу навпіл/начетверо +200 мл води в кастрюлю (вода потім випарується ;) ), проварюю до мягкості, злегка жмакаю товкачкою для пюре)
2  коли охолоне, в цьому ж посуді перетворюю все в пульпу міксером СССР з насадкою бистроходний нож  або блендером (вже зараз є у мене!)
   - при цьому вся мякоть відбивається від шкірок
    зовнішня насадка з міксеру ссср пластмасова, тому потрібно попередньо охолоджувати масу, інакше пластик може потріскастися, а блендер металевий, тому нічого не можу сказати,
    але охолоджую  - виходить так)
3  отриману пульпу проціджую-протираю через напівсферичне крупне сито (пульпу притискаю круговими рухами кружкою чи черпаком) , кісточки та залишки шкірки залишаються в ситі -
    це дуже швидкий процес
4  отриманий сік кип,ячу 10 хвилин та закручиваю в 3л банки  та 1л скляні пляшки - готово! і накриваю куртками

Сік виходить густющий як кетчуп - просто смузі) без кісточок  і шкурок 
   
Нормальная мощная соковыжималка нужна.
Их есть в профессиональной кухонной технике.
Но стоят денег.
   
Нормальная мощная соковыжималка нужна.
Их есть в профессиональной кухонной технике.
Но стоят денег.
Ви геть не знаєтесь на темі, а написати щось хочеться, так? Маю надію, що з   політичними темами тут не так  :D
Ні, навіть сама крута не підходить для цього процесу....  я привезла пару років тому батькам одну з найкращих, яку  на німецьких форумах вишукала....  вона класна, але не для  томатного соку, жмих виходить не сухий,  а мокрий,і сік відповідно водянистий, а не густий.... 
Потрібна шнековa,  як на картинці АК72  чи спеціальні насадки, на які LAR  вище лінк давала....
   
Отримую густющий сок без шкірок і кісточок:
1  зрілі помідори ріжу навпіл/начетверо +200 мл води в кастрюлю (вода потім випарується ;) ), проварюю до мягкості, злегка жмакаю товкачкою для пюре)
2  коли охолоне, в цьому ж посуді перетворюю все в пульпу міксером СССР з насадкою бистроходний нож  або блендером (вже зараз є у мене!)
   - при цьому вся мякоть відбивається від шкірок
    зовнішня насадка з міксеру ссср пластмасова, тому потрібно попередньо охолоджувати масу, інакше пластик може потріскастися, а блендер металевий, тому нічого не можу сказати,
    але охолоджую  - виходить так)
3  отриману пульпу проціджую-протираю через напівсферичне крупне сито (пульпу притискаю круговими рухами кружкою чи черпаком) , кісточки та залишки шкірки залишаються в ситі -
    це дуже швидкий процес
4  отриманий сік кип,ячу 10 хвилин та закручиваю в 3л банки  та 1л скляні пляшки - готово! і накриваю куртками

Сік виходить густющий як кетчуп - просто смузі) без кісточок  і шкурок 

Про такий спосіб також вже чула і читала,  німці схоже роблять томатні соуси,соки різні, желє....   дякyю,пораджу батьку також спробувати раз, бо таки трохи відрізняється від їхньої старої методи: порізать на куски,   перекрутити на ручну(зразка шнекової) м'сорубку, проварить - процес трохи коротшим виходить, тільки  шнекову м'ясорубку якісну  потрібно,електричну.
   
Поставлю  много ++++  к "Мрии".  50-70 кг помидоров - легко, только успевай резать и закидывать.
Сухость жмыха регулируется. Но я обычно снимаю ограничитель, получаю влажный жмых чтобы в процессе не промывать сетку.
А когда уже все помидоры прокрутил, прогоняю жмых еще раз.

   
Поставлю  много ++++  к "Мрии".  50-70 кг помидоров - легко, только успевай резать и закидывать.
Сухость жмыха регулируется. Но я обычно снимаю ограничитель, получаю влажный жмых чтобы в процессе не промывать сетку.
А когда уже все помидоры прокрутил, прогоняю жмых еще раз.

У Вас електрична Мрія? В якому це році Ви її ще купили?   після розвалу СРСР?
Не розумію, чому мої батьки тоді таку не купили...  от не було форумів тоді  :)

Останнє редагування: 6 серпня 2018 15:22:02 від ценительница алей
   
У Вас електрична Мрія?

Да. И полный комплект насадок. Плюс еще например нестандартные ножи для шинковки - делались на заводе "для своих".
Кстати у нас в Днепре, на "Озерке" нет проблем купить "Мрию" в любой комплектации. И любые запчасти к ней.


   
Да. И полный комплект насадок. Плюс еще например нестандартные ножи для шинковки - делались на заводе "для своих".
Кстати у нас в Днепре, на "Озерке" нет проблем купить "Мрию" в любой комплектации. И любые запчасти к ней.

 б/yшнІ?
   
Новье - в консервации. Сначала смотришь - пластик желтый, думаешь от времени.
Тряпочкой провел - а то смазка - дома отмывается до белизны.
Коробок правда родных нет, и инструкции ветхие, еще тех времен.

Но кому дорого, можно и Б/У.
   
Метод трохи схожий на німецький, вони для цього таке сито використовують
https://goo.gl/images/8V6HtP

Дякую,  але моїм батькам думаю шнекова соковижималка  звичніше буде:    порізав томати, пропустив через соковижималку, проварив, закатав  :)
спробуйте  через шнекову пропустити
попередньо проварені
або
проварені-блендеровані томати  - на виході  вміст сухих речовин у соці має бути вищим, ніж якщо давити сік з  сирих томатів
   
Новье - в консервации. Сначала смотришь - пластик желтый, думаешь от времени.
Тряпочкой провел - а то смазка - дома отмывается до белизны.
Коробок правда родных нет, и инструкции ветхие, еще тех времен.

Но кому дорого, можно и Б/У.

Дякую за цікаву інформацію ... так, тут багато хто Мрію хвиле,  вона очевидно була роками найкращим варіантом для вирішення питання з томатним соком  ;)
Але зараз я не впевнена, що є сенс її купувати.... прозондую поки всі модерні варіанти з  шнековими італійськими чи м'ясорубки з насадкою
А Вашу пораду буду тримати про запас  :give_rose:
   
У мамы уже семь лет в частном хозяйстве - от томатного сока до шинковки капусты, блендирования яблок, виноградного сока и так далее.......
Ни один иностранный комбайн не выжил бы после такого как Мрия.
Знаю не понаслышке, так как мой бывший тесть один из ее конструкторов.
Рассказывал много интересного как создавалась машинка и как испытывалась.

Весной товарищ покупал себе, полная комплектация + докупить ножи + пару срезных шестеренок - чуть меньше 5000 гривен.
Но оно того стоит.
   
спробуйте  через шнекову пропустити
попередньо проварені
або
проварені-блендеровані томати  - на виході  вміст сухих речовин у соці має бути вищим, ніж якщо давити сік з  сирих томатів

У батьків нема поки що модернової шнекової...   вони завжди крутити  на ручну м'ясорубку  з насадкою, де вологість жмиху можна регулювати.....  сік виходить дуже-дуже вкуснющий, але це важка робота... ось підшуковую оптимальне рішення для полегшення процесу  :)
   
У мамы уже семь лет в частном хозяйстве - от томатного сока до шинковки капусты, блендирования яблок, виноградного сока и так далее.......
Ни один иностранный комбайн не выжил бы после такого как Мрия.
Знаю не понаслышке, так как мой бывший тесть один из ее конструкторов.
Рассказывал много интересного как создавалась машинка и как испытывалась.

Весной товарищ покупал себе, полная комплектация + докупить ножи + пару срезных шестеренок - чуть меньше 5000 гривен.
Но оно того стоит.


Вауу....   цікаво   :rotate: 
В яких роках це було, коли її  створили?
   
вони завжди крутити  на ручну м'ясорубку  з насадкою, де вологість жмиху можна регулювати...

У меня когда была ручная- "Струмок" - я к ней дрель приспосабливал.
Вместо ручки и болта крепления ручки вкручивал шпильку, зажимал в дрель, а обороты регулировал через ЛАТР.


1. Как работает шнековая соковыжималка Мрия 2М при отжиме помидоров для получения томатного сока
https://youtu.be/ihcLvZ_u8Yg

2. Как приготовить грузинский соус ткемали при помощи шнековой соковыжималки Мрия
http://youtu.be/aUkxuvrAgmo

3. Как отжимается сок из винограда. Также при помощи шнековой соковыжималки.
https://youtu.be/qG_EVdWEHF0

4. Как работает мясорубка. Всевозможные виды фаршей и другие насадки для приготовления колбас и профилирования печенья.
https://youtu.be/LTAqQb--EI4


Останнє редагування: 6 серпня 2018 15:53:13 від CADiLO
   
Ви геть не знаєтесь на темі, а написати щось хочеться, так? Маю надію, що з   політичними темами тут не так  :D
Ні, навіть сама крута не підходить для цього процесу....  я привезла пару років тому батькам одну з найкращих, яку  на німецьких форумах вишукала....  вона класна, але не для  томатного соку, жмих виходить не сухий,  а мокрий,і сік відповідно водянистий, а не густий.... 
Потрібна шнековa,  як на картинці АК72  чи спеціальні насадки, на які LAR  вище лінк давала....
Крута, це на 12-15 тис. обертів за хвилину?
   
Крута, це на 12-15 тис. обертів за хвилину?

Пенгвін, про що мова взагалі?  Що Ви хочете довести не розумію? У Вам дома є соковижималка на 12-15 тис. обертів, якою Ви робите томаний сік?  І жмих сухий-сухий?  Дайте лінк на модель, пліз, роздивимось........ чи  ви тільки  теоретично  припускаєте, що соковижималка з такими обертати має продукувати густий сік і сухий жмих?
   
Ми ось таку моїм батькам років 6 тому привезли, на скільки обертів не знайшла, написано тільки 1300 watt

https://saftausbeute.de/test/gastroback-40127/#fuer_wen_ist_der_gastroback_entsafter_40127_design_multi_juicer_geeignet

Непогана,  тоді була переможницею всіх тестів і опитувань на німецькому ринку...
 Але моїм батькам вона для томатного соку не підійшла.... і мова навіть не  про те, що жмих вологий,   а про те , що сік не досить густий, тобто не тої якості, до  якої ми звикли, ну і відповідно смак не той.   ВОЛОГІСТЬ жмиху  відрегулювати до потрібної  рівня  не виходь....   а  так класна штука,   можна переробояти велику кількість фруктів і овочів,  і ще куча прибамбасів  всяких,  але не те, що потрібно..... німцям підходить,  українцям ні  :laugh:  и

Останнє редагування: 6 серпня 2018 17:04:50 від ценительница алей
   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)

Ми ось таку моїм батькам років 6 тому привезли, на скільки обертів не знайшла, написано тільки 1300 watt

https://saftausbeute.de/test/gastroback-40127/#fuer_wen_ist_der_gastroback_entsafter_40127_design_multi_juicer_geeignet

Непогана,  тоді була переможницею всіх тестів і опитувань на німецькому ринку...
 Але моїм батькам вона для томатного соку не підійшла.... і мова навіть не  про те, що жмих вологий,   а про те , що сік не досить густий, тобто не тої якості, до  якої ми звикли, ну і відповідно смак не той.   ВОЛОГІСТЬ жмиху  відрегулювати до потрібної  рівня  не виходь....   а  так класна штука,   можна переробояти велику кількість фруктів і овочів,  і ще куча прибамбасів  всяких,  але не те, що потрібно..... німцям підходить,  українцям ні  :laugh:  и
6500 оборотов в ней.
При 13 тысячах будет не только сок, а и шкурку от помидора продавливать. :)
   
6500 оборотов в ней.
При 13 тысячах будет не только сок, а и шкурку от помидора продавливать. :)

Я не  зрозуміла цього Вашого речення..... що Ви ним хотіли сказати, можна  більш зв'язано  думку висловлювати?

І до речі, Ви не зовсім добре подивились, або текст погано переклали, ну або свідомо перекручуєте, щоб вигородити свою думку.....  я також переглянула ще раз  інформацію по  цій соковижималці  в інтернеті :   там не просто 6500 обертіів за хвилину,  а діапазон від мінімальних  6500 до 13 000 обертів за хвилину.... і от при цих 13 000 обертах томатний жмих досить вологий, з яблучним/грушевим ще більш-менш...

Останнє редагування: 6 серпня 2018 18:53:15 від ценительница алей
   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)

Я не  зрозуміла цього Вашого речення..... що Ви ним хотіли сказати, можна  більш зв'язано  думку висловити?
В центробежной соковыжималке, как у Вас, сок выдавливается под действием центробежной силы через отверстия в барабане. Чем выше обороты, тем сильнее выдавливается.
Правило примерно такое: 6 тыс. оборотов для мягких овощей, вроде томатов, 12тыс.- для твердых, вроде яблок.
Т.е. для яблок Ваша соковыжималка уже не подходит.
Было бы 12 тыс., то помидорный жмых выходил бы абсолютно сухим.
   
Schwer, stark schnell: Design Multi Juicer 40127
Von den Abmessungen her ist der mit Edelstahl verkleidete Gastroback Design Multi Juicer eindeutig für große und schnell entsaftete Portionen ausgelegt: Das knapp 5,4 Kilogramm schwere Gerät arbeitet mit bis zu 1.300 Watt und erreicht Drehzahlen von 6.500 bis 13.000 Umdrehungen pro Minute. Die lassen sich über einen griffig gummierten Drehschalter in fünf Stufen justieren. Das Kernstück, ein Edelstahl-Mikrosieb mit titanbeschichteten Messerchen, darf zur gründlichen Reinigung bis 60°C in den Geschirrspüler. Üppige drei Liter fasst der schwarze Tresterbehälter, der an der linken Gehäuseseite angestellt und durch den Entsafterdeckel gleichzeitig verschlossen wird. Rechts am Entsafter befindet sich der Saftauslauf, unter dem bündig ein 1,2 Liter fassender und gedeckelter Saftkrug steht. Sollte doch einmal nur ein kleines Trinkglas unter dem Auslauf stehen, schützt eine aufschiebbare Gummitülle vor Spritzern.

de/kuechengeraete/smoothie-maker/tests/test-gastroback-design-multi-juicer-40127-261335.html

   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)

Я не  зрозуміла цього Вашого речення..... що Ви ним хотіли сказати, можна  більш зв'язано  думку висловлювати?

І до речі, Ви не зовсім добре подивились, або текст погано переклали, ну або свідомо перекручуєте, щоб вигородити свою думку.....  я також переглянула ще раз  інформацію по  цій соковижималці  в інтернеті :   там не просто 6500 обертіів за хвилину,  а діапазон від мінімальних  6500 до 13 000 обертів за хвилину.... і от при цих 13 000 обертах томатний жмих досить вологий, з яблучним/грушевим ще більш-менш...
Значит отверстия в барабане крупные. Бывает.
   
Значит отверстия в барабане крупные. Бывает.

Навпаки, майже мікроскопічні..... дуже-дуже файні.... і голка не пройде
   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)

Schwer, stark schnell: Design Multi Juicer 40127
Von den Abmessungen her ist der mit Edelstahl verkleidete Gastroback Design Multi Juicer eindeutig für große und schnell entsaftete Portionen ausgelegt: Das knapp 5,4 Kilogramm schwere Gerät arbeitet mit bis zu 1.300 Watt und erreicht Drehzahlen von 6.500 bis 13.000 Umdrehungen pro Minute. Die lassen sich über einen griffig gummierten Drehschalter in fünf Stufen justieren. Das Kernstück, ein Edelstahl-Mikrosieb mit titanbeschichteten Messerchen, darf zur gründlichen Reinigung bis 60°C in den Geschirrspüler. Üppige drei Liter fasst der schwarze Tresterbehälter, der an der linken Gehäuseseite angestellt und durch den Entsafterdeckel gleichzeitig verschlossen wird. Rechts am Entsafter befindet sich der Saftauslauf, unter dem bündig ein 1,2 Liter fassender und gedeckelter Saftkrug steht. Sollte doch einmal nur ein kleines Trinkglas unter dem Auslauf stehen, schützt eine aufschiebbare Gummitülle vor Spritzern.

de/kuechengeraete/smoothie-maker/tests/test-gastroback-design-multi-juicer-40127-261335.html
Ну так в Вашем же тесте написано, что жмых мокрый.

В Австралии есть фирма, делает неплохие соковыжималки, не помню названия.
Попробуйте поискать.
   
Re: ФЗВ:  запитання поціновувачам томатного соку  :)

Навпаки, майже мікроскопічні..... дуже-дуже файні.... і голка не пройде
Голка- це дуже великі. :)
   
 
Повна версія